Keressen minket

Érdekesség

Egy 9 éves belga „csodagyerek” lehet a világ legfiatalabb diplomása

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Nincs 10 éve, hogy megszületett, de már villamosmérnöknek tanul és az az életcélja, hogy mesterséges szerveket fejlesszen.

Csupán 9 éves az a kisfiú, aki máris azon van, hogy az átlagosnál sokkal hamarabb kézhez kapja első diplomáját – így ő tartja majd a legfiatalabb diplomás személy rekordját.

A félig belga, félig holland Laurent Simons alapvetően Amszterdamban él szüleivel, de jelenleg villamosmérnöknek tanul az Eindhoveni Műszaki Egyetemen.

Ez pedig egy olyan szak, ami a tíz évvel idősebb tanulók számára sem egy könnyű menet, a kis géniusz azonban remekül teljesít. Az intézmény személyzete szerint a különleges tanuló “egyszerűen rendkívüli”.

Laurent a tervek szerint decemberben szerzi meg diplomáját.

Ezután neki szeretne állni egy PhD-programnak ugyanezen a területen, illetve belevágná a fejszéjét a gyógyszerész diplomába is.

A fiú szülei, Lydia és Alexander kezdetben azt hitték, hogy Laurent nagyszülei túlzásba esnek, amikor azt állítják, hogy az unokának különleges tehetsége van. Később azonban a tanárai is egyetértettek ezzel.

“Észrevettek valami nagyon különlegeset Laurenttel kapcsolatban. Azt mondták nekünk, hogy olyan, mint egy szivacs”

– mesélte a büszke anya a CNN hasábjain.

A kisfiút tesztelték is, hogy feltérképezzék a képességeit.

Noha a családjában sok az orvos, szülei egyelőre nem kaptak konkrét magyarázatot arra, hogy vajon hogyan képes arra, hogy ilyen gyorsan tanuljon. Az IQ-ja mindenesetre 145 körül mozog.

“Sok halat ettem a terhességem alatt”

– viccelődik Lydia.

A holland egyetem pedig engedélyezte Laurent számára, hogy hamarabb befejezze a képzést, mint a többi diák. Az intézmény szerint ez “nem egy szokatlan dolog”.

“Azok a speciális hallgatók, akiknek erre jó oka van, módosíthatják az ütemtervet. Ugyanúgy segítjük a top sportokban jeleskedő hallgatókat is.”

Azt állítják tovább, hogy Laurent az eddigi leggyorsabb hallgató az egyetem történetében és nem csak hihetetlenül intelligens, de rendkívül empatikus kisfiú is.

Előremenetele nem maradt észrevétlen, és a világ minden tájáról rangos egyetemek érdeklődnek iránta.

“Az információk felszívása nem jelent problémát Laurent számára. Úgy gondolom, hogy a kutatáson és az ismeretek új dolgok felfedezésére történő felhasználásán lesz a hangsúly”

A szülők viszont koncentrálnak arra is, hogy különleges képességei mellett Laurent kiélvezhesse a gyerekkorát is.

“Nem akarjuk, hogy túl komollyá váljon. Azt csinál, amit szeretne. Meg kell találnunk az egyensúlyt a gyerekkora és a tehetségei között”

– vélik.

Laurent pedig, akárcsak a legtöbb korabeli kissrác, szeret a kutyájával bolondozni és a telefonján játszani.

A legtöbb 9 éves kortársától eltérően azonban már kitalálta, mi is lesz az életcélja: az, hogy mesterséges szerveket fejlesszen ki.

Addig is meg kell szereznie a diplomáját, majd eldönteni, hogy milyen intézményben folytatja figyelemreméltó ‘utazását’.

Előtte viszont Japánban szeretne eltölteni egy minden bizonnyal jól megérdemelt pihenést.

Kövess mienket a Facebook oldalunkon is:

https://www.facebook.com/Dafke.Eu/

DAFKE – Változatos tartalmat kínálnak átlátható formában, hogy mindig tájékozott legyél!

Tovább olvas
Hozzászólok

You must be logged in to post a comment Login

Hozzászólás küldése

hirdetes

hirdetes

hirdetes hirdetes

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Kategóriák

Kiemelt

Dafke

INGYENES
Letölt