Keressen minket

Hírek

Egyedülálló sikert aratott Nancho, a magyar telivér

dafke.eu

Közzétéve

Dátum:

Overdose óta nem látott sikert aratott egy magyar ló. Nancho vasárnap Münchenben mindenkit maga mögé utasított, és a Nemzeti Galopp liga idei nyertese, az első Group 1-es győztese lett. Nancho győzelmével nemcsak utolérte Overdose eredményét, de túl is szárnyalta azt.

Münchenben november 3-án vasárnap a 2400 méteres Grosser Preis von Bayernben Nancho kiváló német és brit lovakat győzött le, a mongol származású Ganbat Bayarsaikhan volt a lovasa.

A lovat másfél éves korában vásárolta meg egy magyar tulajdonos Baden-Badenben, az egyik leghíresebb árverésen. A ló háromévesen kezdett futni, de mivel gyenge eredményeket hozott, a tulajdonos úgy döntött, hogy eladja – számolt be Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója az M1 reggeli műsorában.

Mint mondta, eleinte az új gazdája mellett sem teljesített jól, azonban idővel egyre jobb eredményeket produkált, és megtalálták a megfelelő távot számára. Karrierje kezdett felfelé ívelni, tavaly már

sorra nyerte meg a versenyeket.

Idén tavasszal ismét tulajdonosváltás történt, harmadik gazdája 15 ezer euróért vásárolta meg Nanchót.

Hangsúlyozta, Nancho győzelme azért számít nagy sikernek, mert Overdose-nak sosem sikerült Group 1-es versenyt nyernie. Összesen kétszer vett részt ilyen futamon, egyszer érvénytelenítették az indulását, másodszor pedig már csak a negyedik helyet tudta megszerezni, de akkor már nem volt teljesen egészséges.

Egyedülálló eredmény

A nemzetközi szakemberek sokkal magasabbra értékelik Overdose képességét, ugyanakkor Nancho hétvégi győzelme egyedülálló a magyar versenylovak tekintetében – hangsúlyozta. Véleménye szerint a ló teljesítményét nagyban befolyásolja az edzője is. A hétvégi sikerben Maronka Gábornak van jelentős szerepe, de a korábbi edzők is meghatározó szerepet játszottak Nancho felkészítésében.

A nagy áttörést a szeptemberi Kincsem-díj megszerzése hozta,

ekkor döntött úgy a ló tulajdonosa, hogy Nyugat-Európában is versenyezteti Nanchót.

Pécsi István elmondta, az első külföldi versenye egy Group 3-as futam volt, amelyet nagy fölénnyel megnyert, viszont a két hétre rá kezdődő Group 1-es futamra nem nevezték be, hazahozták a lovat pihenni. Gazdája végül tízszeres áron, utólag nevezte be a lovat, és Münchenben egy mongol zsokéval aratott győzelmet.

Sokat számít a zsoké

Egy ilyen versenyben a zsoké is sokat számít, akinek egyébként nem sok ideje van arra, hogy megismerkedjen a lóval, hiszen a jártatóban találkoznak először, és annyi idő jut a bizalom kialakítására, amíg a starthoz nem érnek. A húszéves mongol fiú másodjára találkozott Nanchóval, akivel váratlan győzelmet aratott a futamon.

Körülbelül 300–350 méterrel a cél előtt hirtelen megindította a lovat, nagy előnyt szerzett, amelyet már

nem tudott egyetlen versenyző sem behozni.

Megjegyezte, Nancho jelenleg egymillió eurót ér a piacon, de értesülések szerint a jelenlegi tulajdonos nem akar tőle megválni. A tervek szerint Nancho a téli dubaji szezonban versenyezhet legközelebb.

A címlapfotó illusztráció.

Kövess mienket a Facebook oldalunkon is:

https://www.facebook.com/Dafke.Eu/

DAFKE – Változatos tartalmat kínálnak átlátható formában, hogy mindig tájékozott legyél!

Tovább olvas
Hozzászólok

Hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirdetes

hirdetes

hirdetes hirdetes

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Kategóriák

Kiemelt

Dafke

INGYENES
Letölt