Keressen minket

Hírek

Újabb lavinák és földcsuszamlások pusztítottak az Alpokban

dafke.eu

Közzétéve

Dátum:

Újabb lavinák és földcsuszamlások pusztítottak az Alpokban. A hegyekben folyamatosan havazik, az alacsonyabb részeken az eső okoz gondot. Továbbra is nagy a lavinaveszély a térségben. Rengeteg utat lezártak, van olyan település, amit nem lehet megközelíteni. Több házból kimenekítették az embereket, mert közvetlen veszélyben vannak.

Dél-Tirolban néhány nap leforgása alatt másfél méter hó esett. A lavina miatt Bolzano közelében 6500 háztartás maradt áram nélkül.

Ausztriában, Bad Gasteinben  sárlavina tarolt le egy házat, két embert temetett maga alá. A tűzoltók szó szerint élet-halál harcot vívtak az elemekkel. A tartomány kormányzója ezután elrendelte a település kürítését – hangzott el az M1 Híradójában.

 

Napközben Bad Kleinkirchheimben is megcsúszott az átázott hegyoldal, ráomlott a házakra. Egy hetvenkilenc éves férfit temetett maga alá – ő az első áldozata a szokatlanul korai télnek Ausztriában.

A másfél méteres hó miatt nem engedik a kamionokat az Ausztriát Olaszországgal összekötő Brenner-hágóra, bár a veszteglő teherautók már ki sem tudnának hajtani a parkolóból, annyira belepte őket a hó. A vasúti közlekedés is leállt a hágón, az északról érkező szerelvények az innsbrucki pályaudvaron vesztegelnek.

Ausztriában ezernyolcszáz tűzoltó küzd a szokatlanul zord és korai téllel. Karintiában, Tirolban és Salzburgban több ezer háztartás van áram nélkül, és a következő két napban újabb 25 centiméter havat jósolnak a meteorológusok.

A korai télnek volt előzménye Ausztriában. A tiroli Söldenben november 9-én lavina temetett maga alá két, a kijelölt pályán kívül síelő turistát. Az ilyen korai síbaleset eddig szinte elképzelhetetlen volt. Egy évvel ezelőtt az első lavinabaleset csak december közepén történt.

A címlapfotó illusztráció.

Kövess mienket a Facebook oldalunkon is:

https://www.facebook.com/Dafke.Eu/

DAFKE – Változatos tartalmat kínálnak átlátható formában, hogy mindig tájékozott legyél!

Tovább olvas
Hozzászólok

You must be logged in to post a comment Login

Hozzászólás küldése

hirdetes

hirdetes

hirdetes hirdetes

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Kategóriák

Kiemelt

Dafke

INGYENES
Letölt