Keressen minket

Bulvár

Öt dolog, amit nem tudott a most 75 éves Danny DeVitóról

dafke.eu

Közzétéve

Dátum:

A színészlegenda, aki 150 centijével meghódította Hollywoodot, vasárnap ünnepli születésnapját.

November 17-én ünnepli hetvenötödik születésnapját Danny DeVito, a “köpcös” amerikai filmszínész, aki 150 centis magasságával Hollywood egyik legnagyobb sztárja, egyben egyik legbefolyásosabb producere.

Íme öt dolog, amit talán nem tudott róla!

Danny DeVito (Fotó: Getty Images)

Magassága miatt sokáig csúfolták, de ebből kovácsolta a sikerét

Daniel Michael “Danny” DeVito 1944-ben született a New Jersey állambeli Neptune-ben. Katolikus iskolákba járt, de alacsony termete miatt még itt is piszkálták osztálytársai. Végül megtalálta az ellenszert: ő lett az osztály bohóca, és paródiáinak célpontjául általában a nővéreket és a papokat szemelte ki.

Kozmetikusként dolgozott filmes karrierje előtt

Iskolái után nem tudta eldönteni, mihez kezdjen, ezért először Mr. Danny néven elszegődött húga szépségszalonjába kozmetikusnak. A New York-i Amerikai Dráma Akadémiát azért kezdte látogatni, mert abban bízott, hogy kitanulhatja a sminkes szakmát. Hamarosan rájött azonban, hogy sokkal jobban érdekli a filmvászon, és remélte, hogy akad majd szerep egy olyan apró ember számára is, amilyen ő.

Michael Douglas és Danny DeVito. (Fotó: Getty Images/Allen Berezovsky)

Michael Douglas indította be a karrierjét

Úgy döntött, hogy egyszemélyes színházzal kísérletezik. New Yorkban színpadra állította A férfi, akinek virág van a szájában című egyszemélyes show-ját, amely nagy sikert aratott. Ekkor kereste meg Michael Douglas, a Száll a kakukk fészkére producere és Milos Forman rendező, hogy szerepet ajánljon neki a Jack Nicholson főszereplésével készülő filmdrámában. DeVito elfogadta a szerepet, a film azóta is óriási siker, hatalmasat kaszált a mozipénztáraknál, és a kritikusok sem találtak benne kivetnivalót. D

Saját produkciós cége van, melynek sok-sok milliót köszönhet

A kilencvenes években megalapította a Jersey Films nevű cégét, amely tovább növelte hírnevét és függetlenségét. A bátor, kísérletező kedvű produkciós vállalatnak olyan filmeket köszönhetnek a mozirajongók, mint a Ponyvaregény és az ugyancsak 1994-ben forgatott Nyakunkon az élet (Winona Ryderrel, Ethan Hawke-kal és Ben Stillerrel a főszerepben).

Lányával, Lucy Devitóval, és exfeleségével, Rhea Perlmannal (Fotó: Getty Images/
Walter McBride)

Van hivatalos Danny DeVito nap

Legalábbis szülőhelyén, New Jerseyben, ahol születésnapját Danny DeVito-nappá nyilvánították. A nagy múltú tengerparti városban ő az első, akinek saját napot szenteltek.

A színész idén karácsonykor visszatér a mozivászonra,  legújabb kalandfilmje, a Jumanji – A következő szint, amelyben Dwayne Johnson, Kevin Hart és Jack Black partnere lesz.

Kövess mienket a Facebook oldalunkon is:

https://www.facebook.com/Dafke.Eu/

DAFKE – Változatos tartalmat kínálnak átlátható formában, hogy mindig tájékozott legyél!

Tovább olvas
Hozzászólok

You must be logged in to post a comment Login

Hozzászólás küldése

hirdetes

hirdetes

hirdetes hirdetes

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Kategóriák

Kiemelt

Dafke

INGYENES
Letölt